
Coffee Zero
Coffee Zero är ett norskutvecklat kaffe som består av klorogensyra utvunnet från färska, gröna kaffebönor. Denna aktiva substans försvinner under rostning av vanligt kaffe. Under hela vår produktion har vi tagit hand om den aktiva ingrediensen klorogensyra. Coffee Zero innehåller även krom, vilket bidrar till omsättningen av makronäringsämnen och normala blodsockernivåer.
Hur man använder Coffee Zero
Den rekommenderade dagliga dosen är 1 kopp per dag. Drick 1 kopp varje dag, gärna så tidigt som möjligt på dagen med frukost. Du kan självklart dricka din/din kopp(ar) när som helst, men vi rekommenderar att du dricker Coffee Zero tidigt på dagen.
Du använder Coffee Zero på samma sätt som ditt vanliga snabbkaffe; det rörs ut i kokande vatten. Coffee Zero innehåller 30-60 mg naturligt koffein per daglig dos, förutom extrakt från gröna kaffebönor och krom.
Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Krom har två viktiga funktioner som har undersökts och bekräftats av EU-organet EFSA:
- Krom bidrar till normala blodsockernivåer. I praktiken bidrar detta till att begränsa människors sötsug.
- Krom bidrar till förbränningen av makronäringsämnen. Det betyder att när man konsumerar krom så förbränner kroppen mer av makronäringsämnena kolhydrater, proteiner och fetter.
Grönt kaffe är precis vad man skulle tro – kaffe som är grönt till färgen. Innan det vanliga mörka kaffet som vi alla känner når butiker och kaféer börjar det sitt liv som grönfärgade bönor i kärnan av kaffefrukten.
Detta ämne har visat sig ha en del bra egenskaper för kroppen, så att råkaffe kan vara ett hälsosammare alternativ till vanligt kaffe, och är en av de många hälsosamma och naturliga produkter vi säljer på.
Vi rekommenderar 1 påse/kopp per dag över tid, men doseringen kan justeras om du känner behov av en starkare eller svagare dos beroende på din individuella effekt.
Coffee Zero är tillverkad av Arabica-kaffe (Coffea Arabica), den mest exklusiva kaffesorten som har en mjuk och rik kaffesmak med låg beska.
Studier
- Ogden CL, Yanovski SZ, Carroll MD, Flegal KM. The epidemiology of obesity. Gastroenterology. 2007;132(6):2087–2102. [PubMed]
- Farah A, Monteiro M, Donangelo CM, Lafay S. Chlorogenic acids from green coffee extract are highly bioavailable in humans. Journal of Nutrition. 2008;138(12):2309–2315. [PubMed]
- Manach C, Scalbert A, Morand C, Rémésy C, Jiménez L. Polyphenols: food sources and bioavailability. American Journal of Clinical Nutrition. 2004;79(5):727–747. [PubMed]
- Clifford MN. Chlorogenic acids and other cinnamates: nature, occurrence, dietary burden, absorption and metabolism. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2000;80(7):1033–1043.
- Thom E. The effect of chlorogenic acid enriched coffee on glucose absorption in healthy volunteers and its effect on body mass when used long-term in overweight and obese people. Journal of International Medical Research. 2007;35(6):900–908. [PubMed]
- Shimoda H, Seki E, Aitani M. Inhibitory effect of green coffee bean extract on fat accumulation and body weight gain in mice. BMC Complementary and Alternative Medicine. 2006;6, article 9 [PMC free article] [PubMed]
- Cho A-S, Jeon S-M, Kim M-J, et al. Chlorogenic acid exhibits anti-obesity property and improves lipid metabolism in high-fat diet-induced-obese mice. Food and Chemical Toxicology. 2010;48(3):937–943.[PubMed]
- Lopez-Garcia E, Van Dam RM, Rajpathak S, Willett WC, Manson JE, Hu FB. Changes in caffeine intake and long-term weight change in men and women. American Journal of Clinical Nutrition. 2006;83(3):674–680. [PubMed]
- Hiltunen LA. Are there associations between coffee consumption and glucose tolerance in elderly subjects? European Journal of Clinical Nutrition. 2006;60(10):1222–1225. [PubMed]
- Greenberg JA, Boozer CN, Geliebter A. Coffee, diabetes, and weight control. American Journal of Clinical Nutrition. 2006;84(4):682–693. [PubMed]
- Johnston KL, Clifford MN, Morgan LM. Coffee acutely modifies gastrointestinal hormone secretion and glucose tolerance in humans: glycemic effects of chlorogenic acid and caffeine. American Journal of Clinical Nutrition. 2003;78(4):728–733. [PubMed]
- Moher D, Schulz KF, Altman DG, Lepage L. The CONSORT statement: revised recommendations for improving the quality of reports of parallel-group randomised trials. The Lancet. 2001;357(9263):1191–1194. [PubMed]
- Altman DG, Schulz KF, Moher D, et al. The revised CONSORT statement for reporting randomized trials: explanation and elaboration. Annals of Internal Medicine. 2001;134(8):663–694. [PubMed]
- Review Manager (RevMan) [Computer Program] Version 5.0. Copenhagen: The Nordic Cochrane Centre, The Cochrane Collaboration, 2008.
- Watanabe T, Arai Y, Mitsui Y, et al. The blood pressure-lowering effect and safety of chlorogenic acid from green coffee bean extract in essential hypertension. Clinical and Experimental Hypertension. 2006;28(5):439–449. [PubMed]
- Blum J, Lemaire B, Lafay S, et al. Effect of a green decaffeinated coffee extract on glycemia: a pilot prospective clinical study. Nutrafoods. 2007;6(3):13–17.
- Ayton Global Research. Independent market study on the effect of coffee shape on weight loss—the effect of chlorogenic acid enriched coffee (coffee chape) on weight when used in overweight people. June 2009, http://www.coffeshape.eu/independent
- Dellalibera O, Lemaire B, Lafay S. Svetol®, green coffee extract, induces weight loss and increases the lean to fat mass ratio in volunteers with overweight problem. Phytotherapie. 2006;4(4):194–197.
- Welsch CA, Lachance PA, Wasserman BP. Dietary phenolic compounds: inhibition of Na+-dependent D-glucose uptake in rat intestinal brush border membrane vesicles. Journal of Nutrition. 1989;119(11):1698–1704. [PubMed]
- Hemmerle H, Burger H-J, Below P, et al. Chlorogenic acid and synthetic chlorogenic acid derivatives: novel inhibitors of hepatic glucose-6-phosphate translocase. Journal of Medicinal Chemistry. 1997;40(2):137–145. [PubMed]
- Tijburg LBM, Mattern T, Folts JD, Weisgerber UM, Katan MB. Tea flavonoids and cardiovascular diseases: a review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 1997;37(8):771–785. [PubMed]
- Adlercreutz H, Mazur W. Phyto-oestrogens and Western diseases. Annals of Medicine. 1997;29(2):95–120. [PubMed]
- Monteiro M, Farah A, Perrone D, Trugo LC, Donangelo C. Chlorogenic acid compounds from coffee are differentially absorbed and metabolized in humans. Journal of Nutrition. 2007;137(10):2196–2201.[PubMed]
- Bidel S, Hu G, Sundvall J, Kaprio J, Tuomilehto J. Effects of coffee consumption on glucose tolerance, serum glucose and insulin levels: a cross-sectional analysis. Hormone and Metabolic Research. 2006;38(1):38–43. [PubMed]
Næringsinnhold pr. døgndose (DD)
PER 1 SACHET (DD) | ||
Arabica kaffe pulver | 2000 mg | |
Grønne kaffebønner ekstrakt | 200 mg | |
Koffein (naturlig) | 30-60 mg | |
Krom | 120 µg | *300% |
* = % av referanseverdi
Ingredienser
Kaffe (Coffea Arabica), ekstrakt av grønne kaffebønner, krom (kromklorid).
Beriket næringsmiddel
Lagres mørkt, tørt og ikke over romtemperatur. Lagres utilgjengelig for barn. Inneholder naturlig koffein. Bør ikke benyttes av personer under 18 år.