pack-betakaroten-original

Betakaroten Original

Betakaroten är ett färgämne som tillhör karotenoidfamiljen. Betakaroten omvandlas till vitamin A i kroppen, och färgämnet lagras i hudcellerna där underhudsfettet är gyllene. Vid intag kan detta leda till en brunare hud när kroppen utsätts för solljus, både vid solarium och vanlig sol. Betakaroten Original innehåller även koppar som bidrar till normal hudpigmentering.

Hur man använder Betakarotene Original

Den rekommenderade dagliga dosen är 1 tablett per dag. Ta 1 tablett varje dag med ett glas vatten. Betakaroten Original kan tas när som helst på dagen, med eller utan måltid. Vi rekommenderar kontinuerlig användning under hela året för maximal effekt och dra nytta av att sola utomhus på sommaren eller i solariet på vintern. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hur stora doser Betakaroten Original rekommenderas?

Den rekommenderade dagliga dosen är 1 tablett dagligen. Betakaroten ska inte ätas av personer med nedsatt leverfunktion eller av gravida och ammande kvinnor.

Hur lång tid tar det för betakaroten att verka?

För en optimal garvningsprocess och dra nytta av soltiden bör du börja äta betakarotentillskott innan du solar. Fortsätt sedan intaget av betakaroten både under och efter solbadet för bästa resultat och önskad gyllenbrun hudfärg.

Varför hjälper betakaroten att sola huden?

Kroppens underhudsfett färgas med hjälp av betakaroten, vilket ger ett brunare utseende. Antingen ensamt eller tillsammans med solen kan betakarotentillskott se till att solbrännan blir jämnare, djupare och mer varaktig, även för personer som vanligtvis känner att de inte får tillräckligt med sin solexponering.

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett färgämne som finns i växter och tillhör familjen karotenoider (provitamin A). Betakaroten omvandlas till vitamin A i kroppen, och färgämnena lagras i hudceller där bland annat underhudsfettet färgas naturligt gyllene.

Har betakaroten fler goda effekter än på solbrännan?

Betakaroten är en antioxidant med kända effekter för kroppen

Hur fungerar betakarotentillskott i kroppen?

Betakaroten omvandlas vid intag från provitamin A till vitamin A i kroppen och lagras i hudcellerna. Härifrån färgas underhudsfettet vilket gör betakaroten till ett utmärkt kosttillskott för att kunna uppnå en vacker solbränna.

Var kan man hitta betakaroten

Betakaroten är en av de mest välkända och effektiva karotenoiderna och färgämnet finns i både gröna, gula, orangea och röda växtdelar. Betakaroten finns naturligt i ett antal frukter och grönsaker, och koncentrationen är särskilt hög i morötter, mango, spenat och aprikoser. Om du vill dra nytta av betakarotens effekter kan detta tas som ett kosttillskott för att kunna förse kroppen med tillräckliga doser som ger märkbara resultat.

Kan man bli gul av att äta betakarotentillskott?

Nej, du får inte gul hud av att äta betakarotentillskott. Om du har otur att få i dig stora doser är detta inte skadligt för kroppen, men du kan uppleva en färg som är mer gyllene än vanligt. Ställen där detta kan inträffa är på insidan av händerna och under fötterna där pigment saknas. Detta går över inom mycket kort tid. Att använda den rekommenderade dagliga dosen kommer bara att uppnå de positiva effekterna.

Jag har väldigt ljus hy, kan betakaroten hjälpa?

Personer med ljus hy kan ha stor nytta av betakarotentillskott. Om du har väldigt ljus och ömtålig hy har du ofta problem med att bygga upp en fin solbränna utan att bränna dig. Betakaroten. Kom dock ihåg att betakaroten aldrig får ersätta solskydd. Hud som är insmord med solkräm hålls fuktig och solbrännan håller längre.

Var kan jag läsa mer om betakaroten?

Hittar du inget svar på din fråga? Kontakta oss för personlig rådgivning.

Studier og dokumentasjon

  • J Biomed Opt. 2014;19(2):025004. doi: 10.1117/1.JBO.19.2.025004.
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18086246
  • http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110111133224.htm

Næringsinnhold pr. døgndose (DD)

PER 1 TABLETT (DD)
Betakaroten (Vitamin A) 6 mg (3 mg) *375%
Gurkemeie (Curcuma longa) 20 mg
Kobber 0,5 mg *50%

* = % av referanseverdi

Ingredienser

Tabletthjälpämne (mikrokristallin cellulosa, dikalciumvätefosfat), naturligt betakaroten 20%, gurkmeja (curcuma longa) 95%, tabletthjälpämne (kiseldioxid), magnesiumsalt av fettsyror), kopparsulfat. Tablettbeläggning: Hydroxipropylmetylcellulosa, titandioxid, järnoxid, glycerol.

Kosttillskott

Kosttillskott är ingen ersättning för en varierad kost. Förvara på en mörk, torr plats och inte över rumstemperatur. Förvaras utom räckhåll för barn.